Wat is Eva nu ziek!

Vandaag was Eva nog steeds heel ziek, met name van de pijn en de vele plekken over haar hele lichaam, haar mond is totaal kapot, en omdat deze plekken in haar mond regelmatig bloeden en weer opdrogen als ze even slaapt, ziet het er bij elkaar flink beroerd uit. praten gaat hierdoor ook erg moeilijk

Het vel op haar handen laat los, en kan ze deze bijna niet gebruiken van de pijn, computeren lukt dus gewoon nu niet, ook haar voetzolen doen veel pijn en alles rond haar billen is helemaal open, waardoor naar het toiletgaan een heel pijnlijk verhaal is, na zoveel keer Chemokuren is het steeds moeilijker voor Eva`s lichaam om toch weer te herstellen van de zware chemoverwoesting, want zo mogen we dit echt wel noemen. Gelukkig krijgt ze morfine waardoor het toch te verdragen is, en het blijft onvoorstelbaar hoe Eva zelf toch positief blijft, en ondanks alles nog steeds met goed! antwoordt als ik door de telefoon vraag hoe het met haar gaat. (ben nog steeds flink verkouden, dus kan ik er niet naar toe)

Eva heeft inmiddels diverse keren bloed en bloedplaatjes gekregen deze week, en nu komt er normaliter weer een week van herstel, je kan dit zelfs al zien zegt Mirjam zodra ze nieuw bloed heeft gekregen, haar beenmerg moet weer zelf aan de slag, maar dat is heel zwaar beschadigd door de afgelopen  kuur , dus vraagt het tijd, maar we rekenen er op dat Eva ook nu weer overeind krabbelt, want het is en blijft een Beuzekommetje

Afgelopen nacht sliep Arina mijn zus weer bij Eva, dat gaf ons even rust, en nu is Mirjam er weer, morgen maar weer kijken of mij dit gaat lukken, mits ik niet meer hoest, anders Plan B, wat dat dan ook maar wezen mag?

Leven bij de dag, ik melde dit al zo vaak, is bijna onmogelijk, maar voor ons toch normaal geworden, thuis moet ook nog eens alles door, en het voelt alles bij elkaar als een loden last op je rug, maar het lukt!

Toch ook nu weer, geven we alle zorgen door aan God onze Vader, alleen al het feit dat Hij altijd naar ons luisterd en er altijd voor ons is, maken voor ons de toekomst minder donker. Vragen, heel veel vragen, blijven open staan, veel is menselijk niet te accepteren of te begrijpen, toch is en blijft het sleutelwoord vertrouwen op Hem die alles bestemd, alleen dat geeft rust

Wim

Comments are closed.