Bestralen is begonnen

Na een betrekkelijk rustig, maar wel een fijn weekend, waarbij Eva toch wel vaak heel moe was, is er vandaag begonnen met het bestralen.

Nadat Mirjam en Eva voor het eerst met de taxi waren opgehaald, moest er eerst weer het “ritueel” van het bloedprikken en een gesprek met de Oncoloog plaatsvinden, die overigens nog steeds heel positief was over het resultaat van de afgelopen Chemokuren, de bloedwaarden waren iets verbeterd, maar toch nog echt op het randje, dus bleek het maar weer goed, dat we niet al te veel visite kregen afgelopen weekend, want Eva blijft ook nu nog heel vatbaar voor infectie.

Eva thuis aan het pannekoeken bakken! wie had dat een week geleden durven voorspellen? het bewijst maar weer eens wat er bij God onze vader allemaal mogelijk is!

Eva thuis aan het pannekoeken bakken! wie had dat een week geleden durven voorspellen? het bewijst maar weer eens wat er bij God onze vader allemaal mogelijk is!

Na een misverstand op de radiologie over het tijdstip, kon Eva er toch nog tussendoor, en alles ging best goed, maar toch merk je dat we met elkaar toch flink gespannen zijn over het geheel van het bestralen. Er wordt een flink groot deel bestraald, ze kunnen haar nieren ontwijken, wel zal haar baarmoeder en eventueel een deel van haar eierstokken geraakt gaan worden,voor nu geen echte zorg zorg, maar het laat wel duidelijk zien hoe ingrijpend ook deze behandeling weer is, het laat absoluut schade achter, die zelfs na 10 jaar of meer, naar boven kan komen, maar het moet want er is geen andere weg.

Morgenochtend  9 uur mogen we direct weer voor de bestraling, alle werkdagen overigens de komende weken, en daarna zal Eva op de Poli afdeling Oncologie, een vorm van Chemokuur krijgen toegediend, puur preventief, ter voorkoming van verdere groei, want daar zijn de doctoren nu toch wel het meest bang voor, gewoon omdat er is gebleken dat de tumor van Eva een agressieve en  chemorestistante vorm is, die gelukkig nu wel bereikbaar blijkt.

De komende week hopen we dat Eva thuis mag zijn en stiekum rekenen we hier zelfs op voor de komende 4 weken, we blijven immers positief vertrouwen op de mogelijkheden die God onze vader ons nu toch weer geeft, het blijft onzeker, en er staat ons nog veel te gebeuren waar we helemaal geen weet van hebben of willen hebben. We Bidden voor wijsheid, rust en kracht, en voelen ons echt gedragen door de hand van onze Heer, de rest is voor nu afwachten op wat komen gaat.

Wim

Comments are closed.