Toch al weer uitstel

Gisteren ontvingen we een belletje uit leiden, dat de geplande datum van 29 maart niet door kan gaan, simpelweg omdat de donor niet kan, en dat Eva dus 2 weken later opgenomen gaat worden in het LUMC. ( 12 april)

Als eerste reactie ben je volkomen teleurgesteld, er is ons zo duidelijk vermeld dat er haast is, dat iedere dag later een nadeel kan zijn, de grond zakt even onder je voeten weg, en er vliegen van het 1 op andere moment weer heel veel negatieve gedachten door je hoofd.

Toch, als je het een dag later wat realistischer bekijkt, moeten we het positief zien, de donor wil graag, maar kan even niet volgens de planning, mischien melde hij /zij zich wel 10 jaar geleden aan als beenmergdonor, was dit zelfs wel bijna vergeten, en heeft natuurlijk net als heel veel andere mensen genoeg te doen, en het is een flinke opgaaf, want het kost je totaal zomaar een week aan intensieve tijd, toch zou je hem / haar wel willen bellen en willen smeken alles op zij te zetten, maar dit gaat niet, want donoren blijven altijd annoniem, en dat is maar goed ook denk ik!

Ook vandaag is Eva bestraald, en weer heel erg moe, gelukkig nu even 2 dagen weekendrust, en alles zonder planning, en dan hoe raar het ook mag klinken, “nog” maar 1 week bestralen, er zijn al weer 3 van de 4 weken om, wel zal Eva volgende week maandag weer een Chemo onderhoudskuur krijgen toegediend, wat haar zeker weer een paar dagen later flink ziek zal maken, maar het heeft een doel, Eva heeft een reele kans op toekomst, dus daar houden we ons aan vast en gaan er voor. We vertrouwen er op, dat de medici voor wat betreft dit uitstel, zeker nog verder nadenken over de overbruggingstijd.

Het blijft een eng geheel om Eva zo op de betralingstafel te zien liggen, 13 keer inmiddels al!

Het blijft een eng geheel om Eva zo op de betralingstafel te zien liggen, 13 keer inmiddels al!

Met deze toch wel flinke tegenvaller, zouden we bijna vergeten dat we de 20ste maart een “doe een wens dag” hebben, deze mensen, van de stichting doe een wens, belden ons vandaag om de laatste dingen nog af te stemmen, en volgende week zaterdag om 10 uur gaat het gebeuren!, dan zal Eva, en wij als gezin een droomdag gaan beleven, een dag vol dromen/wensen die uitkomen door Eva zelf opgesomt,  het interview hiervoor is al weer even geleden, de invulling blijft een verrassing, en toch,  nu al, geeft dit ons energie om volgende week weer door te komen, we zijn echt benieuwd!

Met het weekend voor de deur kunnen we weer even de vele zorgen die we nu toch echt wel hebben loslaten, even tot rust komen, want dat is echt nodig! we zijn eigenlijk gewoon op. Ook hiervoor blijven we bidden en vertrouwen er op dat God onze vader ons aanstuurt, we geven deze zorg  en de vele vragen “gewoon” maar door in zijn handen, zijn wijsheid en mogelijkheden zijn onbegrensd! Afgelopen woensdag was ik op reis, en ging onderweg naar de kerk omdat ik zeker nu biddag niet wilde overslaan, wat was het bijzonder dat er juist daar in Hardenberg gelezen werd uit jacobus 5, het kan niet anders dan dat dit door God onze vader zo geregeld was, het was voor mij het ultieme bewijs dat Hij overal bij ons is!

Zoals al eerder, wens ik ook jullie allemaal een HEERlijk weekend, met de nadruk op de dikgedrukte letters.

Wim

Comments are closed.