Een fantastische “doe een wens”dag

Zaterdag was voor ons als gezin een heel bijzondere dag, De stichting Doe een wens, had voor ons een verrassings programma gemaakt waarvoor we om 10 uur opgehaald zouden worden, Deze stichting verzorgd speciaal voor kinderen met een levensbedreigende ziekte een onvergetelijke dag.

Klokslag 10 uur kwam er een limousine voorrijden, niet zomaar 1, maar een echte van ruim 8 meter lang! inclusief chauffeur in pak, en 2 stuks “hostessen” ( Tessa en Chantal) van de stichting, nadat we allemaal waren ingestapt gingen we op reis met een onbekende bestemming, onderweg voorzien van drankjes en snoep, want alles was aanwezig in de Limo.

Amy op de uitkijk, wat zou er gaan komen?

Amy op de uitkijk, wat zou er gaan komen?

Yes een limosine

Yes! een limousine

Binnen in de limo, meer dan ruimte zat

Binnen in de limo, heel veel luxe en meer dan ruimte zat

Dit moet wel een beroemd fotomodel zijn toch?

Dit moet wel een beroemd fotomodel zijn toch?

We reden richting Rotterdam, en stopten uiteindelijk bij de ingang van Dierentuin Blijdorp, waar we bij de ingang werden opgewacht doorvrijwilliger John, die ons verder rond zou gaan leiden door de dierentuin, Niet zomaar een bezoek, maar een echte blik achter de schermen, eerst naar de olifantenverblijven, hier komen normaliter nooit bezoekers, maar ja Doe een wens, zou Doe een wens niet zijn, als ze dit voor Eva en ons niet hadden geregeld, persoonlijk uitleg en heel erg dichtbij, wat bijzonder. Hierna gingen we naar het vernieuwde giraffen verblijf, ook hier was er weer eenpersoonlijk begeleider, en mochten we de Giraffen zelfs uit onze handen laten eten, gedroogde bladeren daar zijn ze dol op, wat een beleving om zo dicht bij deze bijzonder dieren te kunnen komen.  Daarna nam John ons nog mee naar een informatie ruimte waar we een echte wurgslang mochten vasthouden, deze bijten niet, maar……… je moet het toch maar durven!  Even langs de gorilla`s, gelukkig was Bokito rustig vandaag, en daarna   lunchen (snacken natuurlijk!) in het restaurant van Blijdorp, hierna lekker spelen in de speeltuin voor Amy en Sven, en ging Eva nog even op bezoek bij de krokodillen en de vlinders, en toen was het alweer tijd voor vertrek met de Limousine naar de volgende verrassing? Eva was heel moe van dit alles, maar wat een mooie ervaring zeg
Geld niet voor ons vandaag!

Geld niet voor ons vandaag!

De olifanten verzorgster legt ons alles uit en geeft antwoordt op alle vragen

De olifanten verzorgster legt ons alles uit en geeft antwoordt op alle vragen

Wauw! dichterbij kan gewoon niet, voeren en zelfs even aaien super!

Wauw! dichterbij kan gewoon niet, voeren en zelfs even aaien super!

Durf jij een wurgslang vast te pakken? Wij nu wel

Durf jij eenwurgslang vast te pakken? Wij nu wel

Lekker lunch snacken

Lekker lunch snacken

Lief he? (die Zeehond)

Lief he? (die Zeehond)

Wel ja, ook nog even allemaal een ijsje

Wel ja, ook nog even allemaal een ijsje

Na een reis van ongeveer een uur, kwamen we aan in Haarlem, wij hadden allemaal totaal geen idee waar we naar toegingen, en zelfs toen we voor het vrije evangelische gemeentegebouw stonden hadden we absoluut geen idee dat we daar Herman Boon de cabaretier zouden gaan ontmoeten!, wat een verrassend moment toen hij ons persoonlijk verwelkomde, koffie met gebak klaar had staan, en toen voor ons diverse van zijn liederen zong, ook vertelde hij op een mooie open manier hoe hij ooit God de Vader en de liefde van Zijn Zoon Jezus had ontmoet, we kregen CD`s, handtekeningen , en wat was het bijzonder dat hij samen met ons wilde bidden, we zingen zo vaak zijn muziek mee, wat een oprechte persoonlijkheid toen hij speciaal voor Eva en ons de naam van God onze Vader aansprak. Dit hadden we niet voor mogelijk gehouden, deze beleving laat zich gewoon niet goed omschrijven, wat een bijzonder moment! Wat een liefde van God straalde er via Herman over ons heen. DANK U WEL!  Vader in de hemel voor deze ontmoeting.

Herman Boon treed op voor ons alleen, geweldig geweldig

Herman Boon treed op voor ons alleen, geweldig geweldig

Even allemaal op de foto met Herman

Even allemaal op de foto met Herman

Persoonlijk gesprek, samen getuigen over de liefde van God de vader
Persoonlijk gesprek, samen getuigen over de liefde van God de vader

Na deze geweldige ervaring, vertrokken we weer in de Limousine naar een restaurant in Bilthoven, hier gingen we lekker met zijn allen eten, en moesten we helaas ervaren dat Eva nu wel heel erg moe was van deze zeer intensieve dag. Toch was ook dit weer heel gezellig en goed geregeld, en konden we nog redelijk op tijd richting Nieuwpoort. Eenmaal thuis waren de verrassingen nog niet op, voor alle Kids warener nog kado’s, Eva kreeg zelfs een laptop met alles er op en er aan!, je schaamt je bijna voor alle wensen die “gewoon” uitkomen, onvoorstelbaar dat dit voor ons allemaal is georganiseerd! totaal vermoeid van alles wat er was gebeurd, gingen de kinderen direct slapen, wij praatten nog even na, het was voor ons allemaal een dag uit een sprookje, een dag ook waarbij we (bijna) mochten vergeten dat Eva  zo ziek is,  richting de stichting Doe een wens, die binnenkort nog komen evalueren, kan ik al vermelden : doelstelling gehaald!

Wim

Tessa, (Amy) en Chantal, achter in de Limousine op de terugreis

Tessa, (Amy) en Chantal, achter in de Limousine op de terugreis

 

Comments are closed.