Het is goed zo

Vandaag hebben we onze Eva begraven, terwijl ik het schrijf lopen de rillingen over mijn rug,  je eigen dochter begraven! Wie kan daar goed mee omgaan? Wij als gezin moesten dit doen, maar iedere vezel in je lijf straalt pijn af tot diep in ons hart, en wat zou je graag horen dat dit slechts een enge droom was.

Tot midden in de nacht probeerde ik iets op papier te krijgen over ruim 12 mooie jaren samen met Eva, mijn geheugen werkte gewoon niet meer, kon me niet meer bedenken waar we geweest waren tijdens vakanties?, toch was het goed, want uiteindelijk was het onze beleving van deze jaren met Eva, zeker die hele bijzondere laatste 10 maanden, altijd zeg je te weinig over haar, althans dat denk je, maar Eva is zo bijzonder, dat ik zeker voor de mensen die deze site al een tijdje volgen, eigenlijk helemaal niets meer hoefde te zeggen, Eva was een kanjer, en zo iemand vergeet je nooit!

Tijdens de Condoleance kwamen ruim 600 mensen, naast allemaal die het verdriet en afscheid al thuis met ons hadden gedeeld. De dienst was prachtig, een volle kerk, en voor Eva`s lichaam een ere plek, met bloemen waar ze zoveel van houd, ondanks ons intense verdriet, hadden we als gezin en naaste familie de kracht om aan heel de wereld te laten zien en te horen, dat de dood niet het einde is, maar het begin! Voor ons nu even niet logisch, voor ons nu even niet te bevatten, maar het is zeker, Jezus leeft nu samen met Eva, ze zei het het zelf tegen ons, en dacht zelfs dat wij misschien wel een beetje jaloers zouden zijn op haar plekkie als (assistent) engel bij God.

De KIKA (kinderenkankervrij) collectebussen brachten 2470,= Euro op, onze geld teller Opa Maas (doet dit altijd in de RK kerk) maakte er een glad bedrag van, fantastisch en bedankt allemaal! dit geld geeft toekomst aan kinderen die net als Eva graag beter willen worden.

Wil iedereen, die in welke vorm dan ook, aanwezig was, ons steunde of wat dan ook regelde of toestuurde, enorm bedanken voor deze liefde voor ons gezin, en de Zegen van God de Vader hiervoor aan jullie allemaal mee geven ( gebruik die gewoon maar eens!)

Voor nu, voor ons en voor heel veel mensen om ons heen, even rust, hoe nu verder?, hoe nu met alle vragen en verdriet? ik weet het echt niet, zoveel zorgen die zijn blijven wachten, ik durf er bijna nog niet aan te denken. We houden ons “gewoon” maar vast aan de hand van God onze vader, Hij zal ons ook nu weer de weg wijzen die Hij voor ons in gedachten heeft.

Wim

Eventuele condoleances of ander berichten kunnen voor de laatste keer worden achtergelaten door te drukken op Comments hieronder

37 Responses to “Het is goed zo”

 1. sophie van eijk zegt:

  Lieve Wim, Mirjam, Sven en Amy
  Ik ken jullie niet persoonlijk, en
  Dit berichtje komt misschien een beetje te laat aan, maar ik wou gewoon even laten weten dat ik erg met jullie mee leef en dat ik het dapper vind hoe jullie eva zo hebben gesteund.
  Ik las het verslag over Eva in de visie en vond het erg indrukkwekkend!!!
  Ik wil jullie ook herrineren aan de mooie en grappige momenten die jullie (ondanks de slopende ziekte) met haar hebben mee gemaakt!!!
  ik wens jullie verder nog veel sterkte met het verwerken van dit verlies, en ik weet zeker dat eva het heel erg fijn zal hebben ( als assistente ) bij God in de hemel!!!
  Ik zal veel voor jullie en Eva bidden om te laten merken dat ik aan jullie en eva denk!!!

  -xxx- Sophie van Eijk ( 13 jaar ) -xxx-

 2. riet zegt:

  Beste Mirjam,Wim,Sven en Amy,
  Het is weer Pasen, dan denk je weer terug aan julie Eva, zo ook ik. wat een sterk kind, ik krijg er nog kippenvel van Het raakt me nog steeds. Met Pasen ga ik naar Nederland zingt kijken. Veel sterkte in deze dagen ik denk aan jullie Riet van den Bosch

 3. ankie zegt:

  Lieve ouders

  Bij toeval kwam ik om jullie site terecht en las de brichten over jullie dochter Eva.
  Als moeder wil je dan zo graag dat bij dit lieve meisje de behandelingen aanslaat…..
  Tot ik keek op de laatste pagina en de tranen me over de wangen liepen…. het waarom toch spookt door mijn hoofd……
  Nu zijn jullie 1 1/2 jaar verder in het leven zonder Eva en uit ervaring weet ik dat jullie leven zo veranderd is. Tuurlijk vallen opeens de kleine dingen zoals een vlindertje je weer op, maar het leven heeft iets minder glans gekregen.

  Heel veel kracht.
  Lieve groetjes
  Ankie, mama van *Marianne* 23 jaar

 4. aartje van der lee zegt:

  Lieve mensen,

  morgen weer een moeilijke dag, datum. Andere dagen kunnen ook heel verdrietig zijn hoor, dat weet ik wel.Maar die gedenkdagen blijven ook zo moeilijk, zo zonder Eva. We denken aan jullie, ook in het gebed.

  Sterkte Aartje

 5. Aartje van der Lee zegt:

  Even een groet vanuit Hagestein, ik weet dat het er niet gemakkelijker op word, daarom wil ik even laten weten dat jullie niet worden vergeten, ook niet in het gebed.

  Groeten van Aartje

  P.S. de kaartenactie op de kerstmarkt voor kika bracht 155 euro en 5 cent op.

 6. Anoniem zegt:

  Kerstavond 2010….dan kijk je terug op het afgelopen jaar….2010…Een jaar waarin jullie je geliefde Eva moesten terug geven aan haar Hemelse Vader…Kippenvel…Wens jullie veel kracht toe zeker in deze moeilijke dagen. Monique den Hartog

 7. Aartje van der Lee zegt:

  Ik kijk nog regelmatig op jullie site, en besef dat het gemis zo groot is.
  Moet regelmatig aan jullie denken. De glans is van je leven af en dat komt nooit meer terug. We wensen jullie weer veel sterkte en denken in het gebed aan jullie.

  Een groet vanuit Hagestein van Aartje van der Lee

  p.s. We hebben 10 en 11 december een kerstmarkt in Waardenburg, dan verkoop ik zelfgemaakte 3D kaarten en de opbrengst is voor kika.

 8. Marijn en Zwanita zegt:

  Wim, Mirjam, Sven en Amy,
  Een half jaar later. Wat zal het nog steeds moeilijk zijn en blijven. Weet dat ik nog steeds erg vaak aan jullie denk…

 9. aartje van der lee zegt:

  Ik ben in gedachten veel bij jullie, en hoop dat jullie het een beetje redden.
  Weet een klein beetje (een zeer geliefd neefje van 13 verongelukt 4 jaar geleden) wat het is een geliefd iemand te moeten missen, al is het niet te vergelijken met jullie gemis.
  Heel veel sterkte maar weer, en we bidden voor jullie.

  Aartje van der Lee

 10. Margreet nagtegaal zegt:

  Lieve mensen,

  We kennen elkaar niet en ook weer wel.
  Ik kreeg vandaag een berichtje op mijn weblog vanwege mijn boek over Jiska. Oei, wat treffend lijken onze verhalen op elkaar. Wat mooi ook dat Eva verlangde naar de Hemel net als Jiska.
  IK vertelde net gisteren nog dat ik vooral het boek heb geschreven om mensen te helpen hun eigen verlies te verwerken. Omdat ik zelf ook door andere verhalen geholpen ben. Bemoedigt werd ik door jullie bericht. Maar ook getroffen door jullie grote verdriet en nog zo vers.
  Ik wens jullie van harte Gods troost en nabijheid toe.
  Hij kent ook jullie verdriet.
  liefs Margreet Nagtegaal

 11. aartje van der lee zegt:

  We denken veel aan jullie, en ik kijk nog regelmatig op jullie site.
  Sterkte

  Aartje van der Lee en familie

 12. Annelies zegt:

  Hallo.

  Ook ik ben een vand e mensen die geregeld nog even terug komt hier.
  Ken jullie niet persoonlijk maar ben wel ‘benieuwd’ hoe het nu met jullie gaat.
  Makkelijk zal het zeker niet zijn.
  Hoop dat jullie het redden zonder jullie geliefde dochter en zus.

  Annelies

 13. Pien zegt:

  Lieve mensen,

  Ik kom nog vaak even kijken op jullie site. Gewoon soms om even naar Eva te kijken. Ik moet nog vaak aan haar denken. Ik hoop dat het jullie “goed” gaat, voor zover dat nu al kan.

  De mensen van voorbij
  zij worden niet vergeten.
  De mensen van voorbij
  zijn in een ander weten.
  Bij God mogen zij wonen
  daar waar geen pijn kan komen.
  De mensen van voorbij
  zijn in het licht, zijn vrij.

  Heel veel liefs van ons allemaal.

 14. Maik lenis zegt:

  Fam W Beuzekom

  Ik krijg net jullie brief onder ogen over de ziekte en het verlies van jullie dochter Eva beuzekom.

  Woorden schieten tekort.

  Maar toch vanuit Wolvega wensen wij jullie kracht en sterkte toe met dit grote verlies.

  Fam Lenis

 15. Ron zegt:

  Beste Mirjam, Wim en kinderen,

  Via via ontving ik het bericht dat jullie afscheid hebben moeten nemen van jullie Eva. Ik wens jullie alle kracht toe om dit verlies te dragen en Eva een mooie plek te geven in jullie herinneringen.

  Ron Toten

 16. Peter Hontelé zegt:

  Beste Wim en Mirjam,

  vandaag de brief ontvangen waarin het overlijden van jullie dochter Eva staat
  ik kan alleen maar vermoeden hoe het aan moet voelen om op deze manier afscheid van je dochter te moeten nemen, ik heb zelf 2 dochters en een zoon.

  Het lijkt me beslist niet nodig om hier je excuses voor te maken

  Heel veel sterkte en hou je vast aan de mooie momenten die je met
  haar gehad hebt

  Peter Hontelé

 17. Schildersbedrijf Zuiderent zegt:

  Wij wensen jullie heel veel sterkte bij het verwerken van het verlies van jullie prachtige dochter.
  Namens Schildersbedrijf Zuiderent
  Danny Zuiderent

Laat uw bericht achter